TIDSKRÄVANDE…

Posted by | Posted in Uncategorized | Posted on 31-07-2009

TIME FLIESIbland är det tidskrävande att vara tjej, i alla fall är det så för mig. Vet jag att jag ska träffa någon, t ex ut på dejt eller bara en sväng på krogen tar det mig nästan två timmar att bli helt nöjd med allt från hår, smink och kläder. Oftast vill jag känna mig fräsch ut i fingerspetsarna och det är då som tiden börjar att ticka iväg. Först bodyscrub på hela kroppen, inpackning för håret och sedan en ansiktsmask för extra lyster i huden. Håret ska fönas och läggas till rätta och en lättare sminkning ska på ansiktet. Slutligen ska kläderna för dagen/kvällen väljas ut, vilket ibland är ett rent helvete för mig eftersom jag tycker att allt sitter konstigt på mig. Har jag bjudit hem någon på middag, vän som dejt, så ska även lägenheten helst städas samma dag så allt skiner. Totalt kan det då ta upp till 4 timmar innan jag är klar med allt. Det sista man vill ha i ett sådant läge är ett sent återbud, då sjunker humöret och tiden känns bortkastad. Givetvis är ett återbud pga olyckliga omständigheter helt ok, fast det ändrar inte faktumet att 4 timmar precis flygit bort och man kanske tackat nej till något annat trevligt. Idag är en sådan dag och det suger!! Får försöka känna mig nöjd över att lägenheten är nystädad och jag själv fått en helrenovering från topp till tå. Sen så har ju fått använda min nya parfym för första gången med och den luktar helt ljuvligt. *L*

// S.

Share

SANN VÄNSKAP

Posted by | Posted in Uncategorized | Posted on 30-07-2009

SANN VÄNSKAPVi har alla vänner och begreppet vänskap är något som vi ofta talar om. Alla vill ha en “sann” vän och många människor vet med sig att de har en eller flera sådana personer i sin närhet. Vilka former av relationer finns det då vänner emellan? När kan vi kalla någon för en sann vän och när kan någon kalla oss för detsamma?

Efter en romantisk relation, om än inte lika viktig, är vänskap den relation som betyder mest för oss. Trots att de flesta människor har släkt, nära likväl som avlägsen, vänder sig de flesta till sina vänner för råd, tröst och inspiration. Vänskapen är en livsviktig byggsten i vårt liv för att vi ska kunna må bra som individer. Hur skiljer sig då olika former av vänskap åt och hur definieras innebörden av en “sann” vän?

Det första tecknet på god vänskap är att vi inte bryr oss om att alltid vara  hövligt korrekta och att  prestige ej existerar. Du kan t ex ringa din vän vilken tid som helst och tala med denne utan att ägna en tanke åt vad klockan är. På samma vis ifall du behöver stöd eller hjälp med något, så är du inte rädd för att ringa din vän och be om hjälp. Självklart förväntar de sig detsamma från dig och relationen är ömsesidig. En annan viktig del av en sådan relation är att vi inte är rädda att blotta oss inför våra vänner. Du kan tala öppet om allt som rör sig i ditt huvud utan att behöva oroa dig för att din vän ska “döma” dig. Du kan helt släppa din gard och låta din vän ta del av dina privataste tankar och känslor.

En sann vän är lite mer än en väldigt bra vän. En sann vän stötar dig även om det går emot hans/hennes egna intressen. En sann vän förstår dina motiv och behov och står vid din sida utan att analysera och kritisera. En sann vän träder fram för att ge dig hjälp utan att du ber om det och finns alltid osynligt vid din sida utan att förvänta sig något tillbaks. Av en sann vän kan du alltid vara säker på att få allt det stöd som denne förmår att uppbringa. Givetvis är relationen densamma åt båda håll. Det handlar om att alltid finnas där, att dela varandras framgångar med glädje eller stötta den andre ifall den har det svårt. I kristider står den sanna vännen bakom dig även om hela världen är emot dig. Delar man en sådan relation med en annan vuxen människa skulle jag vilja påstå att detta är sann vänskap.

Istället för att ha hundra goda vänner så föredrar jag personligen att ha ett fåtal sanna vänner. Att finna dessa vänner gör du allra bäst genom att själv vara en sann vän. Det är så enkelt att förvänta sig saker istället för att spontant ge på samma vis. Så vårda din sanna vänner ömt, för det är dem du kommer att ha nära inpå dig genom resten av ditt liv.

// S.

Share

NYTT SÄLLSKAP PÅ JOBBET

Posted by | Posted in Uncategorized | Posted on 29-07-2009

diesel_1     diesel_2

Igår fick jag mysigt sällskap på jobbet av Lindas systers hund “Diesel”. Han är enormt stor, hela 73 cm i mankhöjd, men världens goaste vovve.  Idag var det nästan lite tomt när han inte svansade runt på rummet…hihihi. Det är fortfarande semestertider på mitt jobb och vi är väldigt få personer på kontoret, kommer bli mycket roligare nästa vecka när fler personer kommer tillbaks.

Träningen idag gick bra, körde rygg och lite vibrationsträning. Märker att ultraljudet gjort sitt eftersom mina fästen i axlar och armar känns mycket bättre. Fortfarande lika godisfixerad i tankarna och igår slarvade jag lite på kvällen och åt vit choklad. Tyvärr stillade det bara begäret tillfälligt för idag är jag lika sugen igen…damn it!! Nu är det dags för att äta näst sista målet - hallon & kesella. Sen ska jag bara slappa i soffan och fortsätta läsa min bok – egen tid är precis det jag behöver nu.

// S.

Share

UNDERBARA BROWNIES

Posted by | Posted in Uncategorized | Posted on 28-07-2009

Är nog det sista jag ska tänka på nu, men har blivit helt besatt av tanken att få känna smaken av dessa. Vet med mig att det är pga dieten jag fått detta brownie begär, men kan inte sluta tänka på dem. *suck* Fick detta recept av Linda förra året, som hon också lagt upp i sin blogg, så vill ni baka underbara brownies är detta det perfekta receptet.

 

LINDAS BROWNIES

brownies

1. Rör socker och smör poröst. Tillsätt äggen, ett i sänder, under omrörning.

2. Blanda samman vetemjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och choklad. Rör sedan ner i smeten.

3. Bred ut smeten i en smord eller bakpappersklädd form, 20 x 30 cm. Grädda mitt i ugnen i 175º i ca 20 minuter. Stjälp upp på galler. Lägg därefter över formen och låt dem svalna innan den skärs i rutor.

Ingredienser:
  • 150 g smör eller margarin 
  • 3 dl råsocker
  • 4 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker med äkta vanilj
  • 250 g mörk, vit och mjölkchoklad hackat
Share

NÅGON SOM MÅR LITE DÅLIGT?

Posted by | Posted in Uncategorized | Posted on 27-07-2009

Ugly As Hell Said…

2009/07/27 - kl.03:15
Inte funderat på att lägga ner fitnesskarriären? du ser ut som skit i ansiktet och din symetri är helt kass. Varför inte inse att du börjar bli gammal och ingen vill ha någon ugly-brud som du! de b’sta är nog ifall du tar livet av dig så att folk slipper bli skrämda när de ser dig.
___________________________________________________________________________________

happyDet finns alltid människor som mår dåligt och vill trycka ner andra. Resultatet blir enbart att man tycker synd om dem och undrar hur de egentligen mår inombords. Jag ställer mig alltid frågan varför de inte lägger sin energi på vettigare saker än att skriva anonyma & elaka inlägg.

När kommentaren ovan låg för godkännande i min inkorg imorse valde jag att publicera den som ett “exempel”  på hur en människa som uppenbarligen inte är helt stabil väljer att uttrycka sig. Personen försöker nog framkalla någon form av reaktion hos mig, t ex att jag ska bli ledsen eller upprörd. Måste tyvärr göra han/hon besviken med att berätta att sådant här inte biter på mig.

Jag hoppas verkligen att du som skrev detta snart mår bättre och att dina aggressioner & dåliga självkänsla försvinner. Ett litet råd från mig till dig är att gör jättegärna din röst hörd om du har något på hjärtat, men gör det på rätt sätt så att du slipper att göra åtlöje av dig själv. // S.

Share